Jakou roli hrají peníze při přechodu do vyšších energetických rovin

Jak se děje přechod do vyšších energetických rovin? Co je k tomu zapotřebí a co transformaci limituje nebo přímo znemožňuje? Jakou roli v posunu do vyšší úrovně vědomí hrají peníze?

Spíš projde velbloud uchem jehly, než bohatý člověk do království nebeského. A jako mnoho jiných Ježíšových výroků je i tento pravdivým.

V člověku a jeho životě lze zřetelně rozeznávat čtyři základní energetické roviny, úrovně vědomí, nebo kvantová pole, chcete-li. Nebudu se zde teď zabývat jejich charakteristikami, o nichž si můžete přečíst víc v mém článku na blogu: https://www.martinwilczek.com/.../3/17/energeticke-roviny

Zde vám chci ukázat, jak se děje pohyb a proměna z nižších do vyšších rovin.

Tyto roviny se navzájem prolínají a každý člověk zažívá průběžně všechny čtyři stavy, jenž se opakují v pravidelných cyklech. Nicméně bytostně ukotven je pouze v jedné z těchto rovin a přechod do vyšší úrovně se řídí velmi specifickými principy.

V rámci každé roviny existuje vertikála. Můžete si to představit jako fotbalovou ligu. Sakrální, nejnižší energetická rovina by tak představovala pomyslnou čtvrtou ligu. Můžete hrát dole, střed nebo na špici. Postup do třetí ligy však v psýché nefunguje jako ve fotbale neboť duše není lineární. Zjednodušeně řečeno, postup je možný jen ze středu, ale nesmíte o ten střed hrát - to byste z něj dělali jiný vrchol. Ano, je to tvrdý oříšek. Stejný princip platí také pro posun ze třetí do druhé ligy (roviny) a z druhé do první. Trvalý "sestup" už pak není možný.

Dám jiný příklad: jste-li zaměstnaní, což energeticky spadá do třetí roviny a chcete-li se posunout do druhé ligy, kde se práce v zaměstnání proměňuje do podnikání, není to žádná snadná výzva. A stává se to prakticky nemožným, pokud hrajete ve "třetí lize" vysoko, získali jste významnou pozici a status, jste třeba doktorem nebo profesorem, generálním ředitelem, vysokým státním úředníkem, předsedou vlády či čehokoliv jiného nebo třeba samotným prezidentem.

Neméně náročnou výzvou je pak posun z druhé úrovně do první, obzvlášť pokud se vám v druhé "lize" daří, hrajete na špici, vaše podnikání vzkvétá a vy máte milionové nebo miliardové zisky a s tím spojené závazky, majetky, klienty, zaměstnance apod.

Posun do vyšší energetické roviny je umožněn dvěma skutečnostmi. Tou první je, že jste poctivě prošli a prožili stávající úroveň a porozuměli jste jí. Druhou skutečností je, že si musíte vytvořit pole proměny a setkat se s průvodcem.

Proměna samotná nestojí nic míň než všechno. "Všechno" má u každého trochu jinou podobu v závislosti na tom, kde se v energetické rovině nachází, čeho se drží, co má. A netýká se to jen financí. Cenou je obvykle i zánik starých vazeb a vztahů, zaměstnání či klientů. Spolupracoval jsem s movitým klientem, s úžasným člověkem, který byl schopen autenticky nahlédnout, že jeho cena za posun do vyšší roviny vědomi je 10 000 000,- Kč. Peníze vytvářejí energetické pole proměny, představují něco jako kokon housenky. Ať už jsou to stovky tisíc nebo miliony, cena je vždy podstatná. Samy peníze však nic nezaručují - proměnu si pouze financemi koupit nelze.

Pro posun potřebujete také nástroj, převoz. Ten představuje dar Ducha. Dostanete ho, pokud jste připraveni. Propojí vás s bytostí, která nese kvalitu a schopnost otevřít vám prostor nebo bránu, mohli bychom říct, kterou projdete. Takový člověk má specifický dar a kvalitu, která mu umožňuje procházet různé energetické roviny do míry jeho vnitřní síly. Vždy musí být ukotven ve vyšší rovině než jste vy. Dokud se jako taková bytost nezrodíte, nemůžete se trvale posunout do vyšší roviny bez pomoci jedné z nich.

Ve třetí rovině mohou takovými průvodci být někteří terapeuti, psychologové, ale i učitelé, kněží nebo sociální pracovníci. V druhé rovině se obvykle manifestují jako mentoři, koučové, speakři. V nejvyšší rovině pak mohou působit v roli šamanů, léčitelů, mistrů řemesla či duchovních učitelů. Aby to nebylo úplně jednoduché, tak žádné z těch zaměstnání a povolání, která jsem jmenoval nezaručuje, že člověk, který je vykonává, má také dar a schopnosti vás provést proměnou. Mnozí duchovní učitelé, kněží, šamani, koučové atp. mají jiné poslání nebo představují strážce prahu, tj. vystupují jako démoni a představují naopak zátěž či překážku při posunu a expanzi v energetickém poli.

Proto je tak důležitý zmíněný dar Ducha. Ten vás spojí s tím správným průvodcem. A pokud jej nenacházíte ve vnějším světě, je pravděpodobné, že ještě nejste připraveni. Není ovšem ani vyloučeno, že sami jste nebo máte se stát jedním z nich. To je ovšem téma na jiné a dlouhé vyprávění.

(Art: Martin Wilczek a SDXL)